sreda, 15. maj 2019.

Projekat „Izaberi Evropu” predstavljen u Opštini Vračar

Projekat „Izaberi Evropu”, podržan od Evropske unije, okupio je u prostorijama Opštine Vračar više od 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Slovenije, Belgije i Srbije, saopšteno je iz ove opštine.

Događaj je otvoren konferencijom za medije na kojoj su se mladima obratili ambasador i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, predsednik Skupštine opštine Vračar Mihailo Grupković i predsednik Udruženja građana „Libero” Ivan Despotović.

Polazeći od želje da ohrabre mlade ljude da učestvuju u procesu donošenja odluka, svaki govornik je mladima predstavio svoju perspektivu značaja učešća mladih na izborima i sličnim procesima kojima uređuju svoje društvo i život. 

Uz interaktivni i dinamični program, cilj ovog projekta je bio da se učesnici i građani sa lokala uključe u EU izborne diskusije i da im se omogući da steknu uvid u sve prednosti koje bi imali kao građani Evropske unije. 

Program je bio sastavljen od različitih događaja, aktivnosti, radionica i diskusija. Kroz prizmu različitih tema poput zapošljavanja, otvorenih granica, obrazovanja, migracija, socijalne politike, mobilnosti, učesnici su zajedno sa građanima opštine Vračar imali priliku da istraže značaj Evropske unije, predstojećih evropskih izbora za mlade i građane na lokalu, kao i da sagledaju sve prednosti evropskog građanstva. Učesnici su prisustvovali i manifestaciji „Grad Evrope” na Trgu Nikole Pašića.